PENN advocaten

mr. I. Bakker

Partner

Mr. Iddo Bakker is een telg uit een Gelderse ondernemersfamilie. Al tijdens zijn rechtenstudie was hij werkzaam bij een middelgroot advocatenkantoor in Eindhoven/Bladel. Zoals te verwachten was begon Iddo zijn carrière in de ondernemingsrechtpraktijk. Na zijn beëdiging – in 2004 – werd hij echter steeds meer de familierechtadvocaat van het kantoor. In 2009 begon Iddo voor zichzelf, in Maastricht, en in 2014 bundelde hij zijn krachten met die van mr. David Penn.​

Inmiddels verleent Iddo hoofdzakelijk ondernemers in het MKB, zowel zakelijk als privé, juridische bijstand. Bij hen leven vragen over alimentatie en vermogen (zoals in het kader van complexe echtscheidingen), contracten (bijvoorbeeld huur/verhuur en aanneming van werk) en aansprakelijkheden, zoals bestuurdersaansprakelijkheid. Zij zien Iddo als vertrouwensman.

“Als familierechtadvocaat heb ik vaak gezien dat cliënten aanvankelijk overweldigd raakten door hoeveel er op hen afkwam. Voor mij was en is het de uitdaging om de rust te bewaren, te kijken waar we staan en op basis van een plan te doen wat nodig is. Dat geldt evengoed nu ik weer voor MKB-ers werk. Het mooiste vind ik het om vijf jaar na dato, als ik mijn client dan nog eens spreek, te horen dat hij of zij nog steeds tevreden is over mijn aanpak.”

Mr. I. (Iddo) Bakker heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  1. Personen- en Familierecht
  2. Vastgoedrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.